IZJAVA O PRIVATNOSTI

trgovačkog društva CFO Management d.o.o. za usluge iz Zagreba, Radnička cesta 1 /A , OIB: 15055988151

 

Ova izjava o obradi osobnih podataka odnosi se na sve ispitanike čiji se osobni podaci prikupljaju i obrađuju u skladu sa zahtjevima Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.4.2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (u daljnjem tekstu Uredba) i važećih zakona Republike Hrvatske od strane trgovačkog društva CFO Management d.o.o. za usluge iz Zagreba, Radnička cesta 1/A , OIB: 15055988151 (nastavno: Voditelj obrade).

 

Objavom ove izjave osiguravamo dostupnost iste svim ispitanicima čije podatke prikupljamo, a prije nego što podatke zaista i prikupimo. Na taj način osiguravamo zakonito dobivanje privole Vas kao ispitanika za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka.

 

TKO SMO MI?

Mi se bavimo pružanjem usluga financijskog savjetovanja, optimizacijom procesa u financijsko – računovodstvenoj operativi i podršci pri odabiru ili razvoju softverskih rješenja.

 

Kontaktirati nas možete na više načina:

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI I KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (ispitanik), a to je osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć podataka kao što ime i prezime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Da bismo bili u mogućnosti pružati naše usluge, moramo prikupiti određene osobne podatke. Obavezujemo se prikupljati samo podatke koji su neophodni za ostvarenje svrhe i istovremeno ne ugrožavaju Vašu privatnosti.

U slučaju korištenja podataka u marketinške ili druge svrhe koje nemaju zakonsku osnovu ili ne ulaze u naš legitimni interes, tražit ćemo Vašu dodatnu pisanu suglasnost.

 

Zavisno o tome na koji način i iz kojeg razloga stupate u kontakt s nama, možemo prikupljati sljedeće podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresu elektroničke pošte
 • Godinu rođenja (kako bismo znali jeste li stariji od 16 godina i time zakonski sposobni za sebe dati privolu za obradu osobnih podataka ili nam je potrebna privola nositelja roditeljske odgovornosti)
 • Broj mobilnog uređaja ili broj fiksnog telefona
 • IP adresa

 

Osobni podaci koje prikupljamo bit će korišteni u svrhu izvršenja naše usluge ili poslovne suradnje s Vama pa Vaše osobne podatke prikupljamo u slučaju da nam se obratite radi informiranja o našim uslugama ili iz drugih razloga, dostavljate nam osobne podatke u svrhu ostvarivanja poslovne suradnje s nama, povezujete se s nama putem društvenim mreža. Kako bismo Vam mogli pružiti svoje usluge potrebni su nam Vaši osobni podaci. U slučaju namjere korištenja Vaših osobnih podataka u druge svrhe,  prethodno ćemo pribaviti Vašu privolu.

 

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kako bismo Vam spriječili neovlaštenu aktivnost, odgovorili na Vaše upite, obratili Vam se s porukama koje su vezane uz našu poslovnu suradnju,  a nisu marketinške prirode za koju moramo imati Vašu posebnu privolu. Vaši osobni podaci su nam također potrebni kako bismo Vam omogućili da dijelite sadržaj s naše internetske stranice na svojim računima na društvenim medijima.

 

U slučaju prikupljanja osobnih podataka djece, odnosno osoba mlađih od 16 godina, navedene osobne podatke može dati nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom. Osobni podaci djeteta bit će prikupljani isključivo na zahtjev nositelja roditeljske odgovornosti nad djetetom i u svrhu određenu od strane tog nositelja te brisani odmah po ispunjenju te svrhe.

 

Osobni podaci koje prikupljamo prilikom poslovnog odnosa s drugim trgovačkim društvima su ime i prezime, e-mail adresa i broj telefona osobe s kojom surađujemo unutar navedenog trgovačkog društva.

 

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke obrađujemo i čuvamo tijekom trajanja našeg poslovnog odnosa te ih pohranjujemo na period od jedne godine od dana prestanka istog, osim u slučaju ranijeg povlačenja Vaše privole u odnosu na neki od podataka za koji nemamo zakonsku ili ugovornu osnovu, odnosno legitimni interes.

Osobni podaci djece bit će brisani odmah nakon po ispunjenju svrhe zbog koje će takvi podaci eventualno biti prikupljani i obrađivani.

 

KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje ste nam povjerili prikupljamo, koristimo, obrađujemo i pohranjujemo u skladu s europskim propisima o zaštiti osobnih podataka i zakonima Republike Hrvatske). Pazit ćemo da su obrađivani podaci točni i ažurni te čuvani ne duže od predviđenog perioda čuvanja. Obvezujemo se ne postavljati irelevantna i nepotrebna pitanja. Informacije koje nam dajete na korištenje bit će korištene samo u svrhu za koju su prikupljane.

 

DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke ćemo proslijediti trećim osobama samo ako imamo Vašu privolu, radi se o ispunjenju naših zakonskih obveza ili je dijeljenje nužno kako bismo zaštiti Vaše interese ili izvršili uslugu koju ste od nas zatražili. Svaka treća strana je dužna čuvati Vaše podatke i koristiti ih samo za ispunjenje ugovornih obveza ili postupanja po našem nalogu.

 

KOJA SU VAŠA PRAVA KAO VLASNIKA OSOBNIH PODATAKA?

 • Pravo na pristup – imate pravo zatražiti kopiju svih Vaših  podataka koje obrađujemo
 • Pravo na ispravak – imate pravo tražiti ispravak Vaših podataka koje obrađujemo, ako podaci nisu ispravni
 • Pravo na zaborav – u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje Vaših podataka iz naše evidencije
 • Pravo na ograničenje obrade – kada se u obradi Vaših podataka koriste određeni uvjeti, imate pravo ograničiti takvu obradu podataka
 • Pravo prijenosa podataka – Vaše je pravo da Vaše podatke, koje mi obrađujemo, prenesete u drugu organizaciju
 • Pravo na prigovor – Imate pravo prigovora na određene vrste obrade Vaših osobnih podataka (npr. izravni marketing)
 • Pravo na odbijanje automatske obrade podataka, uključujući profiliranje – Vaše je pravo suprotstaviti se pravnim učincima automatske obrade vaših osobnih podataka
 • Pravo na sudski postupak – U slučaju da odbijemo postupiti prema pravu na pristup, za odbijanje će biti naveden razlog. Možete se žaliti nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka) ili izravno nama prema kontakt podacima koje smo naveli u dijelu TKO SMO MI

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.